cpt. Cook
 

Pikantní kuře s medem

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Saltimbocca di pollo alla Romana

Kuřecí saltimbocca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kuřecí prsíčka, 4 plátky pršutu, 4 listy šalvěje, 1/3 šálku suchého bílého vína, 1/4 lžičky soli, 1/4  mletého pepře, bylinková směs - petrželka, dobromysl, šalvěj, na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Saltimbocca je oblíbené římské jídlo, které se často připravuje z telecího masa obloženého nebo obaleného prosciuttem a šalvějí. Na pergamenový nebo voskovaný papír položte na každý kousek kuřecích prsou rozklepaných natenko 1 plátek prosciutta a 1 lístek šalvěje. Kuře srolujte od kratších konců a zajistěte párátky. Na pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte srolované kuře a opékejte ho, dokud dobře nezhnědne, 2 až 3 minuty z každé strany. Vmíchejte víno, sůl a pepř. Snižte teplotu, přikryté duste 8 až 10 minut nebo dokud teploměr vložený do středu závitků nezaznamená 74 °C. Kuře vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Mezitím nechte šťávu z pánve vařit, dokud se mírně nezredukuje, asi 3 minuty. Podávejte s kuřetem ozdobené bylinkami na lehce ochucených orzo těstovinách.
vloženo 02.12.2021    zobrazeno 467x    verze pro tisk

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená