cpt. Cook
 

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Saltimbocca di pollo alla Romana

Kuřecí saltimbocca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kuřecí prsíčka, 4 plátky pršutu, 4 listy šalvěje, 1/3 šálku suchého bílého vína, 1/4 lžičky soli, 1/4  mletého pepře, bylinková směs - petrželka, dobromysl, šalvěj, na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Saltimbocca je oblíbené římské jídlo, které se často připravuje z telecího masa obloženého nebo obaleného prosciuttem a šalvějí. Na pergamenový nebo voskovaný papír položte na každý kousek kuřecích prsou rozklepaných natenko 1 plátek prosciutta a 1 lístek šalvěje. Kuře srolujte od kratších konců a zajistěte párátky. Na pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte srolované kuře a opékejte ho, dokud dobře nezhnědne, 2 až 3 minuty z každé strany. Vmíchejte víno, sůl a pepř. Snižte teplotu, přikryté duste 8 až 10 minut nebo dokud teploměr vložený do středu závitků nezaznamená 74 °C. Kuře vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Mezitím nechte šťávu z pánve vařit, dokud se mírně nezredukuje, asi 3 minuty. Podávejte s kuřetem ozdobené bylinkami na lehce ochucených orzo těstovinách.
vloženo 02.12.2021    zobrazeno 133x    verze pro tisk

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou

Slepice v ořechách