cpt. Cook
 

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salpicon z kuřecího masa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 1/4 kg uzeného masa, 1/2 lžíce másla, 3  žampióny, 1/2 lžíce másla na jíšku, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1/2 šálek vývaru, 1/2 dl bílého vína, 2  žloutky,  špetka bílého pepře, 15 dkg parmezánu nebo čedaru, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé kuře rozdělíme na čtvrtky a dusíme osolené do měkka. Vychladlé kuře zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme petrželku, pokrájené očištěné žampióny a maso z kuřete. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme kuřecím vývarem a šťávou z kuřete a povaříme asi 15 minut. Pak jíšku přidáme ke kuřeti, přilijeme polovinu vína a krátce povaříme. Po odstavení z ohně přilijeme druhou polovinu vína s rozmíchanými žloutky.

www.tacos.cz Jednoporcové misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a směs do nich naplníme. Můžeme také použít lastury. Povrch posypeme strouhaným sýrem, smíchaným s vláčnou strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme. Podáváme na ploché kovové míse na řaseném ubrousku. Zdobíme půlkolečky citrónu, kousky rajčete, snítkou petrželky nebo lístkem ze srdíčka salátu.

www.tacos.cz Podáváme-li salpicon jako předkrm, postačí polovina dávky. Nemáme-li jednoporcové misky, můžeme použít nízké keramické či skleněné mísy.

www.tacos.cz Příloha: toasty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1967x    verze pro tisk

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou