cpt. Cook
 

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salpicon z kuřecího masa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 1/4 kg uzeného masa, 1/2 lžíce másla, 3  žampióny, 1/2 lžíce másla na jíšku, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1/2 šálek vývaru, 1/2 dl bílého vína, 2  žloutky,  špetka bílého pepře, 15 dkg parmazánu nebo čedaru, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé kuře rozdělíme na čtvrtky a dusíme osolené do měkka. Vychladlé kuře zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme petrželku, pokrájené očištěné žampióny a maso z kuřete. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme kuřecím vývarem a šťávou z kuřete a povaříme asi 15 minut. Pak jíšku přidáme ke kuřeti, přilijeme polovinu vína a krátce povaříme. Po odstavení z ohně přilijeme druhou polovinu vína s rozmíchanými žloutky.

www.tacos.cz Jednoporcové misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a směs do nich naplníme. Můžeme také použít lastury. Povrch posypeme strouhaným sýrem, smíchaným s vláčnou strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme. Podáváme na ploché kovové míse na řaseném ubrousku. Zdobíme půlkolečky citrónu, kousky rajčete, snítkou petrželky nebo lístkem ze srdíčka salátu.

www.tacos.cz Podáváme-li salpicon jako předkrm, postačí polovina dávky. Nemáme-li jednoporcové misky, můžeme použít nízké keramické či skleněné mísy.

www.tacos.cz Příloha: toasty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2229x    verze pro tisk

Saltimbocca di pollo alla Romana
(Kuřecí saltimbocca)

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou

Slepice v ořechách