cpt. Cook
 

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálské kuře s tykví

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, sůl, 30 dkg tykve, 6 lžic másla, 1/2 lžička bazalky, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 lžičky soli, 1/2  bobkový list, 3 zrnka nového koření, 3 zrnka celého pepře, 115 dkg rajčatového protlaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře omyjeme a osolíme. Tykev nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a dáme do zvláštní misky. Kostky tykve smícháme s polovinou bazalky, polovinou tymiánu, vložíme nové koření, bobkový list a pepř. Touto směsí naplníme kuře. Do pekáčku dáme máslo a kuře na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté kuře mírně podlijeme a pečeme v troubě. V hrnečku smísíme rajčatový protlak s troškou vody, přidáme zbytek bazalky, soli a tymiánu a krátce povaříme na mírném ohni. Až je kuře upečeno dorůžova, vyndáme ho z trouby a přelijeme rajčatovou omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: hranolky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1363x    verze pro tisk

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou