cpt. Cook
 

Pikantní kuře s medem

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  1/2  kuřecí stehno, olivový olej na smažení, sůl, mletý pepř, 1/2  červené cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička uzené papriky, 1/2 lžička římského kmínu, 20 dkg nakládaných rajčat, 1/2 kostka bujónu (masox), 20 dkg černých fazolí, crème fraîche, koriandrové lístky, chilli paprička
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí stehno osolte, opepřete a vložte do pánve nebo kastrolu s trochou olivového oleje na střední teplotu. Přidejte cibuli nakrájenou na plátky a smažte 10 minut, dokud se kuře nezbarví ze všech stran. Přidejte česnek, papriku a kmín a ještě několik minut restujte, než přidáte nakrájená rajčata a kostku vývaru. Promíchejte, přikryjte pokličkou a duste asi 25 minut, v případě potřeby podlijte trochou vody.

www.tacos.cz Kuře vyjměte z omáčky a dejte na talíř. Maso rozdrobte vidličkou. Vyhoďte kosti a maso vraťte do hrnce. Přidejte zcezené černé fazole z konzervy a ještě několik minut poduste. Podle chuti dochuťte a podávejte s trochou creme fraiche, několika lístky koriandru a plátky chilli.

vloženo 15.03.2022    zobrazeno 346x    verze pro tisk

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Saltimbocca di pollo alla Romana
(Kuřecí saltimbocca)

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená