cpt. Cook
 

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecké špízky

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

S'čchuanské kuře Kung Pao

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg kuřecích prsíček, 4  papriky, 2  bílky, 3 lžičky hladké mouky, sůl, 4 lžíce burských oříšků, 15 lžic rostlinného oleje,

Zálivka: 1.15 lžičky pálivé papriky, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2  cibule, 1/2 lžíce moučkového cukru, sůl, 1/2 lžička octa, glutasol

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí maso bez kosti nakrájíme na malé kostičky o hraně asi 1 cm. Bílky rozšleháme s moukou, lehce osolíme a smícháme s pokrájeným kuřecím masem. Chvilku necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme kuřecí maso v bílkovém obalu za stálého míchání. Osmažené maso vyjmeme, dáme stranou, odlijeme nadbytečný olej, na pánvi ponecháme asi 2 lžíce. Potom jej opět rozpálíme, vrátíme maso, přidáme papriky (půl zelených a půl červených) pokrájené na malé čtverečky, osmahneme, přidáme burské oříšky, znovu opečeme. V misce připravíme zálivku z pálivé papriky, vína, sójové omáčky, jemně usekané cibule, cukru, octa, glutasolu nebo vegety. Připravenou zálivkou přelijeme maso na pánvi. Zamícháme, osmahneme. Pokrm nemá mít skoro žádnou šťávu.

www.tacos.cz Příloha: vařená rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2132x    verze pro tisk

Salpicon z kuřecího masa

Saltimbocca di pollo alla Romana
(Kuřecí saltimbocca)

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou

Slepice v ořechách