cpt. Cook
 

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rifreddo alla bolognese
(Sekaná po boloňsku)

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Řecká plněná sekaná s tzatziki

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg jehněčího masa, 20 dkg vepřové klobásy, 1/4 šálku nadrobno nakrájené cibule, 1/4 šálku nasekané červené kapie, 1/2 stroužek česneku, 3/4 šálku strouhanky, 1/2 šálku bílého jogurtu, 1/2  vejce, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky dobromysli, 1/2 lžička kopru nebo dvojnásobek čerstvého, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, několik  oliv kalamata na ozdobu, několik listů máty peprné na dozdobení,

špenátová náplň: 14 dkg špenátu, 1/2 šálku fety, 2 lžíce sušených rajčat v oleji, 1/2 stroužek česneku, 1/4 lžičky kopru, 1/4 lžičky soli,

tzatziki: 1/2 šálek bílého jogurtu, 1/2  okurky, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce máty peprné, 1/2 lžíce kopru sušeného (nebo zase víc čerstvého), 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso a klobásu pomeleme, cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a rozetřeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse dobře promícháme připravené suroviny, přidáme strouhanku, bílý jogurt, lehce rozšlehané vajíčko, čerstvou citrónovou šťávu, kopr i oregano, osolíme a opepříme. Špenátové listy rozmrazíme a vymačkáme z nich vodu. Přimícháme k nim nadrobenou fetu, nakrájená sušená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, kopr a sůl. Polovinu masové směsi dáme do olejem vytřené zapékací nádoby. Na ni rozprostřeme doprostřed špenátovou náplň, okraje vynecháme. Přidáme druhou polovinu sekané, zlehka natěsnáme. Pečeme asi hodinu, dokud není sekaná pevná a na povrchu nezhnědne.

www.tacos.cz Jogurt necháme na sítku odkapat. Okurku oloupeme, zbavíme semínek, osušíme ubrouskem a nasekáme nadrobno. Česnek utřeme, mátu také nadrobno nasekáme a všechny suroviny promícháme v míse. Před podáváním sekanou necháme 10 minut odpočinout, poté nakrájíme na plátky a servírujeme ozdobenou olivami, lístky máty, jako přílohu opečený pita chléb a tzatziki.

vloženo 21.09.2014    zobrazeno 1450x    verze pro tisk

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)