cpt. Cook
 

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg předního hovězího, 1/2  rohlík, 3 dkg cibule, 2.15 dkg slaniny, 1/2  vejce,  trochu strouhanky,

Omáčka: 3 dkg hladké mouky, 3/8 l vývaru, 1/8 l smetany, 4 dkg tvrdého sýra, sůl, 1/2 špetka mleté papriky, 1/2 lžičky citrónové šťávy

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté maso spojíme s máčenou vymačkanou žemlí, vejcem, přidáme na slanině osmaženou drobně sekanou cibuli a podle potřeby trochu strouhanky. Z masového těsta utvoříme menší kulaté knedlíky, které zavaříme do vařící osolené vody a asi 10 minut je vaříme. Pak je scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji ředíme vývarem z masa a smetanou, dobře rozšleháme a povaříme. Do hotové omáčky přidáme sůl, špetku sladké papriky, vmícháme strouhaný sýr a podle chuti omáčku zakápneme citrónem. Vložíme polpety a v omáčce je už jen prohřejeme.

www.tacos.cz Příloha: těstoviny nebo rýže, dušený špenát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3680x    verze pro tisk

Přírodní řízek z mletého masa

Rifreddo alla bolognese
(Sekaná po boloňsku)

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Sekaná pečeně bez housky