cpt. Cook
 

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Sekaná na pečeném fenyklu a romanescu
(Pain de viande, romanesco et fenouil rôtis)

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekaná pečeně plněná žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2  vejce, 1/2 středně velká cibule, 10 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 2  rohlíky,

Náplň: 1/2 lžíce másla, 1/2 malá cibule, 115 dkg žampiónů, sůl, zelená petrželka, 1/2  vejce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oboje maso dvakrát na strojku umeleme. Žemle namočíme, vodu vytlačíme, a rovněž je protlačíme strojkem. Na polovině slaniny vyškvařené do sklovita slabě osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme ji k mletému masu. Přidáme sůl, pepř a do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme plát, položíme jej na vlhkou utěrku a potřeme pokrájenými žampióny osmaženými na másle s vejci a posypanými petrželkou a pomocí utěrky plát sbalíme. Překlopíme na pomaštěný pekáč, povrch ozdobíme tenkými proužky slaniny a dáme péci. Během pečení potíráme povrch vypečenou šťávou. Pečeme asi 1.5 hodiny. Omáčku můžeme zahustit lžičkou hladké mouky smíchané s kouskem másla nebo přilijeme 1/8 l kyselé smetany s trochou mouky a krátce povaříme.

www.tacos.cz Příloha: brambory s petrželkou nebo bramborová kaše se saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2745x    verze pro tisk

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem

Sekaná z vepřového s jablky

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry