cpt. Cook
 

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekaná pečeně plněná žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2  vejce, 1/2 středně velká cibule, 10 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 2  rohlíky,

Náplň: 1/2 lžíce másla, 1/2 malá cibule, 115 dkg žampiónů, sůl, zelená petrželka, 1/2  vejce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oboje maso dvakrát na strojku umeleme. Žemle namočíme, vodu vytlačíme, a rovněž je protlačíme strojkem. Na polovině slaniny vyškvařené do sklovita slabě osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme ji k mletému masu. Přidáme sůl, pepř a do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme plát, položíme jej na vlhkou utěrku a potřeme pokrájenými žampióny osmaženými na másle s vejci a posypanými petrželkou a pomocí utěrky plát sbalíme. Překlopíme na pomaštěný pekáč, povrch ozdobíme tenkými proužky slaniny a dáme péci. Během pečení potíráme povrch vypečenou šťávou. Pečeme asi 1.5 hodiny. Omáčku můžeme zahustit lžičkou hladké mouky smíchané s kouskem másla nebo přilijeme 1/8 l kyselé smetany s trochou mouky a krátce povaříme.

www.tacos.cz Příloha: brambory s petrželkou nebo bramborová kaše se saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2142x    verze pro tisk

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem