cpt. Cook
 

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sarmale

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg mletého vepřového masa, 715 dkg mletého předního hovězího, 1/2 hlávka zelí, 2 velké cibule, sůl, mletý pepř, tymián, 1/2 lžíce celerové natě, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2  vejce, 1/2 šálku předvařené rýže, 10 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 sklenka bílého vína,  trochu vývaru, 15  rajčat, klobása, bílý jogurt, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté maso se smíchá s petrželkou, kořením, celerovou natí, trochou nakrájené cibulky, solí, předvařenou rýží a s vejci. Náplň zavineme do zelných listů a vytvoříme malé balíčky, velké asi jako vlašský ořech. Zapékací misku vytřeme olejem, pokryjeme zbytkem pokrájeného zelí, přidáme vrstvu závitků, kousky klobásky, posypeme nakrájenou cibulí a čtverečky slaniny či odřezky mastného ze slaniny. Vrstvy opakujeme, nakonec dáme pokrájená rajčata, zalijeme vínem nebo vývarem, pokryjeme na povrchu listy zelí a dusíme pomalu v troubě alespoň dvě hodiny. Čtvrt hodiny před koncem můžeme podle chuti zalít i bílým jogurtem, smíchaným případně s rozsekaným koprem. Jako přílohu dáváme chléb nebo rýži.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2399x    verze pro tisk

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

Sekaná pečeně plněná žampióny

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem