cpt. Cook
 

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rifreddo alla bolognese
(Sekaná po boloňsku)

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sarmale

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg mletého vepřového masa, 715 dkg mletého předního hovězího, 1/2 hlávka zelí, 2 velké cibule, sůl, mletý pepř, tymián, 1/2 lžíce celerové natě, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2  vejce, 1/2 šálku předvařené rýže, 10 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 sklenka bílého vína,  trochu vývaru, 15  rajčat, klobása, bílý jogurt, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté maso se smíchá s petrželkou, kořením, celerovou natí, trochou nakrájené cibulky, solí, předvařenou rýží a s vejci. Náplň zavineme do zelných listů a vytvoříme malé balíčky, velké asi jako vlašský ořech. Zapékací misku vytřeme olejem, pokryjeme zbytkem pokrájeného zelí, přidáme vrstvu závitků, kousky klobásky, posypeme nakrájenou cibulí a čtverečky slaniny či odřezky mastného ze slaniny. Vrstvy opakujeme, nakonec dáme pokrájená rajčata, zalijeme vínem nebo vývarem, pokryjeme na povrchu listy zelí a dusíme pomalu v troubě alespoň dvě hodiny. Čtvrt hodiny před koncem můžeme podle chuti zalít i bílým jogurtem, smíchaným případně s rozsekaným koprem. Jako přílohu dáváme chléb nebo rýži.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2661x    verze pro tisk

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu