cpt. Cook
 

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rigatoni s tykví a špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg těstovin rigatoni, 150 dkg máslové tykve, 2 lžíce oleje, 1/2  cibule, 2 plátky anglické slaniny, 1/2 lžičky fenyklu, 1/4 lžičky chilli, 2 dl šlehačky, 6 dkg baby špenátu, parmazán na servírování
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Také tykev oloupeme a nakrájíme na 2cm kostky. Těstoviny rigatoni a tykev uvaříme společně ve větším hrnci ve slané vodě podle výrobce, musí být al dente. Ocedíme a vrátíme do hrnce. Na větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku a nadrobno nakrájenou slaninu. Po 5 minutách přidáme drcená fenyklová semínka a vločky chilli a ještě půl minuty promícháme. Vmícháme smetanu a po dosažení varu stáhneme plamen na mírný. Necháme 5 minut zlehka nepřikryté bublat, aby omáčka trochu zhoustla. Potom přidáme těstoviny s tykví a špenát a na minutu zamícháme, aby špenát změkl. Podáváme s hoblinkami parmezánu a černým pepřem.
vloženo 27.11.2016    zobrazeno 1156x    verze pro tisk

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti con zucchine croccanti e feta
(Špagety s křupavou cuketou a sýrem feta)