cpt. Cook
 

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou

Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin rigatoni, 115 dkg gorgonzoly dolce, 15 dkg gorgonzoly picante, 12 dkg slaniny vcelku, 1/2 hlávka červené čekanky trevigiano, 4 dkg vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 4 cl mléka, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Ze slaniny odstraňte kůži, nakrájejte ji na silné plátky a poté na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte. Oloupejte čekanku, omyjte ji, osušte a nakrájejte na proužky. Smažte je několik minut na prudkém ohni na oleji s česnekem, solí a pepřem. Nechte tekutinu z vaření odpařit, přidejte slaninu, krátce osmahněte a stáhněte z ohně.

www.tacos.cz Na mírném ohni za stálého míchání rozpusťte sladkou gorgonzolu po částech s mlékem, aniž by došlo k varu. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, slijte, až budou al dente, a zalejte je gorgonzolovým krémem a čekankou. Těstoviny rozdělte na talíře a posypte je vlašskými ořechy a nadrobenou pikantní gorgonzolou.

www.tacos.cz

www.tacos.cz

vloženo 18.04.2022    zobrazeno 130x    verze pro tisk

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“