cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječné velryby s králíkem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - vaječných „velryb“, 1/2  králík, 10 dkg libové slaniny, 15 dkg vepřového sádla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 l silného suchého červeného vína, 1/2  bobkový list, 1/2 snítka tymiánu, 15 dkg strouhaného suchého mančského sýra, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dáme králíka naložit (marinovat) asi na čtyři hodiny: nakrájíme ho na kousky, vložíme do hrnce, přidáme jemně posekanou půlku cibule a rovněž jemně nakrájený celer, bobkový list, tymián, několik bobulek pepře, strouhaný muškátový ořech a lžičku soli. To vše dobře promícháme a úplně zalijeme červeným vínem.

www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji a sádle slaninu nakrájenou na proužky se zbytkem pokrájené cibule a mrkve. Když cibule začne dostávat zlatavou barvu, přidáme k ní dobře okapané kousky králíka. Osolíme, opepříme a vaříme na pomalém ohni. Během vaření přiléváme postupně po troškách víno použité na naložení králíka. Když je maso dobře uvařeno, vyjmeme ho z kastrolu a dáme stranou. Základ protlačíme lisovacím strojkem a odložíme ho na teplé místo.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství trochu osolené vařící vody. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme teplou prolisovanou šťávou z králíka.

www.tacos.cz Maso podáváme zvlášť, s oblohou nebo bez ní, podle libosti. Samotná těstovina, jen se šťávou a příchutí z masa, je sama o sobě výtečným a dokonalým pokrmem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1976x    verze pro tisk

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli