cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječné makaróny s kachním ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných rýhovaných makaronetek, 1/2  kachna domácí nebo divoká, 15 dkg tučného od domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 40 dkg čerstvých rajčat, 1/2  bobkový list, 2  hřebíčky, 15 dkg parmazánu strouhaného (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladou kachnu dobře očistíme, umyjeme a necháme oschnout, nakrájíme ji na obvyklé porce a okořeníme (napřed odstraníme podkožní žlázy na kořeni ocasu, které dodávají masu hořkou chuť).

www.tacos.cz V hliněném hrnci osmahneme zeleninu (jemně mletou) na oleji a na tlustém od šunky velmi jemně nakrájeném, s bouquetem hřebíčku a bobkového listu. Když se cibule začne zbarvovat dozlatova, odstraníme bouquet vůní a přidáme kousky kachny. Když jsou pěkně dozlatova, svlažíme je vínem. Počkáme, až se víno odpaří a přidáme rajčata, oloupaná a pokrájená. Necháme povařit půl hodiny na mírném ohni. Osolíme, opepříme a vaříme dál, dokud maso nezměkne. Je-li třeba, podlijeme troškou teplé vody.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji hned okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme horkou šťávou z masa. Dobře promícháme.

www.tacos.cz Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť. Pak podáváme maso s oblohou nebo bez ní, dle libosti. Samotná těstovina, jen se šťávou z masa a jeho příchutí, je sama o sobě výtečným a dokonalým pokrmem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2035x    verze pro tisk

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli