cpt. Cook
 

Sosati

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sosati ze skopového masa

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg skopové kýty, 4 snítky tymiánu, 1/2 lžíce majoránky, 4 pálivé papriky, 2  bobkové listy, 1/2 l mléka, 1/8 l octa, sůl, slanina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso rozkrájíme na kousky a dáme uležet na dvě hodiny do směsi mléka, octa a koření, soli a rozkrájených paprik. Potom necháme kousky masa okapat, lehce naklepeme a opékáme na jehle nad ohněm spolu s kousky slaniny. K tomu se podává ostrá omáčka nebo kečup, do kterého kousky masa namáčíme. (Omáčku lze připravit i zahuštěním kořeněného mléka varem a přidáním trochy mouky a másla.)
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1370x    verze pro tisk

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II