cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční jehněčí kýta

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  2 kg jehněčí kýty bez kostí, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 20 dkg cibule, 115 dkg mrkve, 115 dkg pórku, 15 dkg česneku, 20 dkg rajčat, tymián, rozmarýn, rajčatová šťáva, 2.15 dl červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nasolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Očištěnou mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a na takto připravenou vložíme maso, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi na 170-180 stupňů. Po upečení maso vyjmeme. Do zeleninového základu přidáme nakrájená rajčata, tymián, rozmarýn. Dusíme a podléváme červeným vínem. Na závěr propasírujeme a dochutíme solí a pepřem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1517x    verze pro tisk

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II