cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev plněná skopovým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg skopového masa, 115 dkg cibule, 1/2 lžička zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 2  tykve (po 400 g), 2 lžíce másla, 6 lžic rajčatového protlaku, 1/4 l vody, 6 dkg másla, 4  vejce, 2  citróny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové maso meleme na masovém strojku s cibulí a petrželkou. Podle chuti osolíme a přidáme pepř. Dobře promícháme. Tykev omyjeme, rozpůlíme, neloupeme a vydlabeme hranatou lžičkou. Směsí z masa naplníme vydlabané půlky tykve. Rajčatový protlak promícháme s vodou, osolíme, opepříme a dáme krátce povařit. Pekáč vymažeme máslem a naskládáme do něj naplněné tykve. Zalijeme řídkou rajčatovou zálivkou a dáme do trouby. Pečeme 40 minut. Omáčka se téměř vstřebá a tak nakonec zalijeme tykev rozšlehanými vajíčky s citrónovou šťávou. Necháme vajíčka ztuhnout a ihned podáváme. Jako příloha se hodí rýže.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1461x    verze pro tisk

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II