cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg předního kůzlečího, sůl, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1/2  cibule, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, muškátový květ, 1/2 šálek mléka, zelená petrželka, květák, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1/2  karotka,

Na houskové knedlíčky: 15 dkg másla, 15 dkg žemlí, 1/2  vejce, 1/2  žloutek,  trochu mléka, sůl, muškátový květ, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Utřeme máslo se žloutky, přidáme ustrouhanou, mlékem skropenou žemli (od předchozího dne), osolíme, okořeníme, přimícháme z bílku sníh a podle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Tvoříme knedlíčky.

www.tacos.cz Maso rozdělíme na menší kousky a uvaříme se zeleninou a cibulí do měkka. Z másla a mouky uděláme mírně nažloutlou jíšku, zalijeme vývarem z masa a dobře povaříme. Přidáme pokrájené maso, na másle podušenou zeleninu a na míse obložíme uvařenými houskovými knedlíčky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1665x    verze pro tisk

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II