cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skopové se sušenými švestkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  skopová kýta, 215 dkg sušených švestek, 6 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, hořčice
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z masa vyřízneme kost, osolíme a vzniklou kapsu zvenku i zevnitř potřeme hořčicí, prošpikujeme nahrubo sekaným česnekem a opepříme. Naplníme sušenými švestkami, které předem namočíme ve vodě a vypeckujeme. Opékáme v mírně vyhřáté troubě dvě až dvě a čtvrt hodiny, čas od času obracíme a poléváme vlastní šťávou. Pokrm je ještě lahodnější, když maso opečeme ve dvou až třech vrstvách alobalu. Nepřipálí se, je šťavnatější a voňavější. Dochutíme zelenou natí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2089x    verze pro tisk

Sněhobílé skopové proužky

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tacos s jehněčím keema
(Lamb keema tacos)

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II