cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Spišský šoulet

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg skopového plecka bez kosti, 20 dkg uzeného bůčku, 215 dkg bílých fazolí, 20 dkg velkých krup, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 115 dkg tuku, mletý pepř, sůl, majoránka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové maso uvaříme v osolené vodě. Bůček, kroupy a předem namočené fazole uvaříme každé zvlášť. Na tuku usmažíme nadrobno posekanou cibuli, přidáme uvařené fazole a kroupy, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránku a rozetřený česnek. Podlijeme vývarem z uzeného masa a promícháme. Dáme na vymaštěný pekáč, rozložíme nakrájené uvařené skopové maso, překryjeme plátky uzeného bůčku a zapečeme v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1423x    verze pro tisk

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II