cpt. Cook
 

Sněhobílé skopové proužky

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tacos s jehněčím keema
(Lamb keema tacos)

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tajine s masem a švestkami

Tajine de viande aux pruneaux

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg skopového plecka, 150 dkg sušených švestek (omytých a vodou nasáklých), 10 dkg mandlí, 2  cibule, 3 stroužky česneku, 2  celé skořice, 1/2 lžíce mleté skořice, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 špetka šafránu, 1/2 sklenky sezamových semínek, 15 lžic moučkového cukru, 3/4 sklenky oleje, 1/2 lžička soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do papinova hrnce dejte na kostky nakrájené maso, sůl, olej, koření, polovinu cibule a nadrobno nasekaný česnek. Pečlivě promíchejte, chvíli nechte marinovat, pak zalijte vodou, vařte pod pokličkou 20 minut na mírném ohni. Vyjměte dvě sběračky omáčky do kastrolu a vařte je se švestkami. Až budou hotové, přidejte 2/3 cukru a skořici a mírně vařte. K masu přidejte druhou, na plátky nakrájenou cibuli, pocukrujte zbytkem cukru a za častého míchání vařte dalších zhruba 15 minut. Mezitím oloupejte, opečte mandle, na suché pánvi lehce opečte sezamová zrnka. Maso a švestky narovnejte na talíř, polijte omáčkou a ozdobte dozlatova osmaženými mandlemi a sezamem.
vloženo 02.08.2007    zobrazeno 2914x    verze pro tisk

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II