cpt. Cook
 

Skopový guláš

Skopový guláš s feferonkou

Slavnostní guláš

Slovácký guláš

Slovácký guláš s vepřovými játry

Smetanový vepřový cassoulet s hruškou

Srbská směs

Srbský guláš

Srbský guláš

Srdcový guláš

Svratecký guláš

Szegedínský guláš

Ševcovský guláš

Šumavský masový kotlík

Tatranský guláš

Rakousko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí guláš

Kalbsgulasch

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg telecího ramínka, 30 dkg cibule, 2 lžíce vepřového sádla nebo oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce octa, 7.15 dl hovězího vývaru, 1/2  citrónu na kůru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyjte maso, osušte je a nakrájejte na kostky asi 3 cm velké. Oloupejte cibuli a nakrájejte na tenká kolečka. V hrnci rozpalte sádlo nebo olej. Osmažte na něm za stálého míchání cibuli dozlatova. Přisypte mletou papriku a hned ji zalijte octem a pár lžícemi hovězího vývaru. Přidejte kostky masa a nastrouhanou citrónovou kůru a mírně osolte. Oloupejte česnek, prolisujte ho a přidejte k masu. Telecí maso vařte pod pokličkou za slabé teploty asi 35 minut. Několikrát je zamíchejte a podle potřeby přilijte trochu vývaru.

www.tacos.cz Guláš zalijte takovým množzstvím hovězího vývaru, aby omáčka zakryla maso. Pak přidejte rajský protlak a nechte ještě 5 minut dusit. Hotový pokrm dosolte.

www.tacos.cz Příloha: noky

vloženo 28.06.2007    zobrazeno 2770x    verze pro tisk

Telecí guláš se smetanou

Telecí ragú

Telecí ragú s chřestem

Telecí smetanový guláš se žampióny