cpt. Cook
 

Slovácký guláš s vepřovými játry

Smetanový vepřový cassoulet s hruškou

Srbská směs

Srbský guláš

Srbský guláš

Srdcový guláš

Svratecký guláš

Szegedínský guláš

Ševcovský guláš

Šumavský masový kotlík

Tatranský guláš

Telecí guláš
(Kalbsgulasch)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí guláš se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg cibule, 60 dkg telecího ramínka, 2 lžíce přepuštěného másla, sůl, mletý pepř, 1.15 lžíce středně ostré hořčice, 1/2 lžička mleté papriky, 0.7 l bílého vína suchého (ryzlink), 15 dl instantního zeleninového vývaru, 40 dkg žampiónů, 2 lžíce oleje, 4 dl smetany, 1/2 svazek pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk a nakrájené maso v něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme cibuli, kterou po osmahnutí necháme zesklovatět, a teprve nyní maso osolíme a opepříme. Po přimíchání hořčice kastrol odstavíme ze sporáku, maso zaprášíme paprikou a podlijeme vínem a vývarem. Guláš dusíme pod pokličkou asi 45 minut na mírném ohni. Mezitím na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, osolíme je a opepříme až po orestování. Jakmile je maso dostatečně měkké, vmícháme smetanu a vše necháme ještě chvíli povařit. Nakonec přidáme žampióny a guláš posypeme nakrájenou pažitkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1847x    verze pro tisk

Telecí ragú

Telecí ragú s chřestem

Telecí smetanový guláš se žampióny

Tokáň Děvín

Ukrajinský guláš

Valašský guláš se zelím a žampióny

Vepřové ragú na bramborácích