cpt. Cook
 

Slovácký guláš s vepřovými játry

Smetanový vepřový cassoulet s hruškou

Srbská směs

Srbský guláš

Srbský guláš

Srdcový guláš

Svratecký guláš

Szegedínský guláš

Ševcovský guláš

Šumavský masový kotlík

Tatranský guláš

Telecí guláš
(Kalbsgulasch)

Telecí guláš se smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg telecí kýty (králík, mladé hovězí), 3 lžíce oleje, 1/2  cibule, 1.15 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, karí koření, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/4 l vývaru, 1/2  salátová okurka (skleníková), 4  rajčata, 1/4 l smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji sklovitě osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a necháme osmažit. Zaprášíme moukou, opražíme ji a podlijeme vývarem. Přidáme sůl, koření, petrželku a dusíme téměř do měkka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky, okurku na kostičky. Oboje přidáme k téměř měkkému masu a dusíme asi 5-10 minut. Nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

www.tacos.cz Poznámka: použijeme-li okurky polní, vydlabeme semena a pak ji nakrájíme. V zimě použijeme místo rajčat 1 lžíci rajčatové pasty a 3 sladkokyselé sterilované okurky.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2225x    verze pro tisk

Telecí ragú s chřestem

Telecí smetanový guláš se žampióny

Tokáň Děvín

Ukrajinský guláš

Valašský guláš se zelím a žampióny

Vepřové ragú na bramborácích