cpt. Cook
 

Korma z kachny

Španělsko - Katalánsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kořeněná kachna na hruškách

Ànec amb peres

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6  kachních prsíček nebo vykostěná stehna, 1.15 cl olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  celá skořice, 4 snítky tymiánu, 4.715 dl kuřecího vývaru nebo kachního vývaru, 3  hrušky, 3 cl olivového oleje, 2.15 dkg rozinek, sůl, mletý pepř,

picada: 3 cl olivového oleje, 1/2 plátek chleba bez kůrky, 2 stroužky česneku, 1.15 dkg mandlí, 1.15 dkg lískových ořechů, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejeme si troubu na 180 °C. Porce masa osolíme a opepříme, kůži propícháme vidličkou. Na rozpálené pánvi osmažíme nejprve kůží dolů, asi 5 minut, až pustí všechen tuk, ten slejeme, maso obrátíme a kratčeji opečeme i z druhé strany. Pak ho přemístíme do žáruvzdorné mísy. Na pánvi na lžíci tuku z kachny osmažíme cibuli nakrájenou na tenké měsíčky. Po 5 minutách přidáme celou skořici rozlomenou na půlky, tymián, kačení nebo kuřecí vývar (trochu vývaru si ponecháme stranou) a přivedeme k varu. Směsí přelijeme maso a dáme péci asi na 70 minut.

A mezitím si připravíme si omáčku picada. Rozpálíme na pánvi olej a osmažíme na něm starší, ztvrdlý plátek chleba. Odložíme jej na savý papír a krátce v oleji ohřejeme i oloupaný česnek, přidáme jej k chlebu. Oloupané mandle a oříšky rozmělníme v hmoždíři nebo food processoru, potom k nim po kouscích přidáváme chléb a česnek. S troškou vývaru zpracujeme na hustou a hladkou pastu. Přidáme petrželku a dochutíme solí a pepřem.

Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadřince. Po obou stranách rychle osmahneme na olivovém oleji, dokud nezačnou chytat barvu. Potom je s pastou a rozinkami přidáme ke kachně do mísy a zapečeme vše asi 15 minut, dokud hrušky nejsou měkké.

Příloha: šťouchané brambory, zelenina

vloženo 18.02.2012    zobrazeno 2426x    verze pro tisk

Kounická kachna

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Paštika s kachnou a černými olivami
(Pâté en croute de canard et olives noires confites)

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet