cpt. Cook
 

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná kachna po slezsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kachna, 215 dkg vepřového plecka, kachní játra, 15 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 1/2 dl smetany, 2  vejce, 2 lžíce hladké mouky, 10 dkg žampiónů, sůl, mletý pepř, koriandr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu vykostíme (začínáme na hřbetní kosti naříznutím kůže a postupujeme z obou stran k břišní částí tak, že oddělujeme kostru od masové části). Vepřové maso jemně semeleme, játra mírně povaříme, aby se zpevnila. Do mletého masa přidáme vejce, mouku, smetanu, sůl a koření. Dobře promícháme. Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, žampióny na čtvrtky a lehce zamícháme do masové náplně. Vykostěný plát kachny osolíme a rozprostřeme na něj masovou náplň. Do středu vtlačíme úhledně nakrájená játra. Celý plát svineme do rolády, motouzem pevně zformujeme, podlijeme a pečeme na rozsekaných kostech kachny. Při pečení přeléváme výpekem. Podáváme s červeným zelím, bramborákem nebo knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2889x    verze pro tisk

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet