cpt. Cook
 

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná kachna po slezsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kachna, 215 dkg vepřového plecka, kachní játra, 15 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 1/2 dl smetany, 2  vejce, 2 lžíce hladké mouky, 10 dkg žampiónů, sůl, mletý pepř, koriandr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu vykostíme (začínáme na hřbetní kosti naříznutím kůže a postupujeme z obou stran k břišní částí tak, že oddělujeme kostru od masové části). Vepřové maso jemně semeleme, játra mírně povaříme, aby se zpevnila. Do mletého masa přidáme vejce, mouku, smetanu, sůl a koření. Dobře promícháme. Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, žampióny na čtvrtky a lehce zamícháme do masové náplně. Vykostěný plát kachny osolíme a rozprostřeme na něj masovou náplň. Do středu vtlačíme úhledně nakrájená játra. Celý plát svineme do rolády, motouzem pevně zformujeme, podlijeme a pečeme na rozsekaných kostech kachny. Při pečení přeléváme výpekem. Podáváme s červeným zelím, bramborákem nebo knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2592x    verze pro tisk

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet