cpt. Cook
 

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaná husí prsíčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg husích prsíček, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička ostré hořčice, 1/2  houska, 1/8 l smetany, 20 dkg telecích jater, 1/2  cibule, 1/2 lžíce másla, 4 lžíce nasekané zelené petrželky,

Na omáčku:: 1/8 l bílého vína, 1/8 l kysané smetany

zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěná prsíčka potřete solí, pepřem a hořčicí. Housku nakrájejte na kostičky a namočte do smetany. Játra a oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a asi 3 minuty opékejte v horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujte. Husí prsíčka naplňte touto nádivkou a převažte nití. Plněná prsíčka pečte ve vhodné míse uprostřed trouby. Během pečení je občas podlévejte bílým vínem. Z upečených odstraňte nit, kterou jste roládu svázali.

www.tacos.cz Vypečenou šťávu povařte s kyselou smetanou na plotýnce. Míchejte, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.

www.tacos.cz Tip: při pečení častěji propichujte kůži, aby byla méně křupavá. Z vypečené šťávy sbírejte tuk.

www.tacos.cz Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety a silné červené víno

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2367x    verze pro tisk

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet