cpt. Cook
 

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená nadívaná kachna

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna, 30 dkg vepřové kýty (podle velikosti kachny), 2  rohlíky, 1.15 dl mléka, 10 dkg slaniny, kachní játra, 2  vejce, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř,  špetka nového koření,  trochu strouhané citrónové kůry
zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava náplně: maso s játry na strojku dvakrát umeleme, strojkem protlačíme v mléce namočené na plátky nakrájené vymačkané rohlíky od předchozího dne. Přidáme na drobno nakrájenou slaninu, do pěny ušlehaná vejce, česnek se soli, koření a citrónovou kůru. Vše dobře promícháme.

www.tacos.cz Příprava kachny: z vykuchané kachny odkrojíme v kloubu křídla, odřízneme nohy, vykrojíme krk a kůži můžeme ponechat. Pak kachnu na hřbetě rozřízneme a ostrým nožem opatrně oddělíme maso od kostry. Nesmíme porušit maso ani kůži. Takto vznikly plát posolíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Převážeme ještě motouzem do tvaru válečku tak že klademe smyčky motouzu hustě vedle sebe. Povrch posolíme, vložíme na pekáč a mírně podlijeme. Při pečení kachnu často obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Jakmile je kachna měkká, zahustíme šťávu lžičkou mouky a kouskem másla a povaříme.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík, bramborový knedlík, salát z červeného nebo dušeného červeného zelí s jablky. Zbytek podáváme na studeno s francouzským zeleninovým salátem nebo okurkovým salátem smíchaným s rajčaty a paprikami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 8581x    verze pro tisk

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet