cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kounická kachna

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kachna, 10 dkg slaniny, 40 dkg kořenové zeleniny, 2  cibule, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce hladké mouky, nové koření, celý pepř, bobkový list, 1.15 dl červeného vína Frankovka, citrón, 10 dkg oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku rozškvaříme. Přidáme olej, osmažíme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli, koření, mírně podlijeme vodou a na tento základ vložíme osolené porce kachny. Dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dobře provaříme. Šťávu přecedíme na maso, přidáme víno a necháme ještě krátce povařit. Jako příloha jsou vhodné knedlíky, bramborové krokety nebo máslové noky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2203x    verze pro tisk