cpt. Cook
 

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kounická kachna

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kachna, 10 dkg slaniny, 40 dkg kořenové zeleniny, 2  cibule, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce hladké mouky, nové koření, celý pepř, bobkový list, 1.15 dl červeného vína Frankovka, citrón, 10 dkg oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku rozškvaříme. Přidáme olej, osmažíme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli, koření, mírně podlijeme vodou a na tento základ vložíme osolené porce kachny. Dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dobře provaříme. Šťávu přecedíme na maso, přidáme víno a necháme ještě krátce povařit. Jako příloha jsou vhodné knedlíky, bramborové krokety nebo máslové noky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2476x    verze pro tisk

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet