cpt. Cook
 

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaná husa Flamengo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  husa, 1/2 rozpůlený citrón, 4 plátky slaniny, sůl, mletý pepř,

Nádivka: 3 lžíce másla, 2  cibule nakrájené nadrobno, 6 stroužků česneku nakrájených nadrobno, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžíce šalvěje, 1/2 lžička dobromysli, 1/2 lžička tymiánu, 2  vejce, 2.15 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve si připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme cibuli s česnekem a 8 minut smažíme. V misce smícháme koření, strouhanku a dobře promícháme. Vmícháme připravenou cibuli a vejce, přilijeme kuřecí vývar, znovu promícháme a dáme na stranu. Umytou a osušenou husu potřeme uvnitř i z venku citrónem a důkladně posolíme a opepříme. Husu naplníme nádivkou. Na dno pekáče položíme plátky slaniny, na ně dáme husu a v rozpálené troubě pečeme 30 minut při 350°C. Plamen snížíme na 250°C a za občasného podlévaní pečeme tak dlouho, až je husa propečená. Husu vyndáme, rozporcujeme a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2471x    verze pro tisk

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet