cpt. Cook
 

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná kachna

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  kachna, sůl,

Nádivka: 30 dkg vepřového plecka, 30 dkg drůbežích jater, 1/2  vejce, mletý pepř, nové koření, 1/2 stroužku česneku, 1/2  žemle, mléko, sůl, 3 dkg slaniny, 1/2 lžíce strouhanky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou kachnu nařízneme podélně na hřbetě, opatrně odřízneme od kostry tak, aby vznikl neporušený plát masa s kůží. Konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Na osolený plát masa položíme nádivku ve tvaru válce, kachnu sešijeme bílou nití, osolíme, podlijeme vodou a upečeme za občasného přelévání šťávou. Při pečení sbíráme ze šťávy sádlo. Upečenou kachnu vyjmeme z trouby, hned odstraníme nitě, kachnu necháme stát 5 minut, potom ji nakrájíme na porce. Šťávu můžeme procedit. Kachnu můžeme také podávat studenou.

www.tacos.cz Příprava nádivky: žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí vymačkáme. Vepřové maso, játra a žemli umeleme, přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu, rozetřený česnek, pepř, roztlučené nové koření, strouhanku a sůl a promícháme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2598x    verze pro tisk

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet