cpt. Cook
 

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná kachna

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  kachna, sůl,

Nádivka: 30 dkg vepřového plecka, 30 dkg drůbežích jater, 1/2  vejce, mletý pepř, nové koření, 1/2 stroužku česneku, 1/2  žemle, mléko, sůl, 3 dkg slaniny, 1/2 lžíce strouhanky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou kachnu nařízneme podélně na hřbetě, opatrně odřízneme od kostry tak, aby vznikl neporušený plát masa s kůží. Konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Na osolený plát masa položíme nádivku ve tvaru válce, kachnu sešijeme bílou nití, osolíme, podlijeme vodou a upečeme za občasného přelévání šťávou. Při pečení sbíráme ze šťávy sádlo. Upečenou kachnu vyjmeme z trouby, hned odstraníme nitě, kachnu necháme stát 5 minut, potom ji nakrájíme na porce. Šťávu můžeme procedit. Kachnu můžeme také podávat studenou.

www.tacos.cz Příprava nádivky: žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí vymačkáme. Vepřové maso, játra a žemli umeleme, přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu, rozetřený česnek, pepř, roztlučené nové koření, strouhanku a sůl a promícháme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2913x    verze pro tisk

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet