cpt. Cook
 

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pekingská kachna (singapurská úprava)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 tučnější kachna, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého badyánu, sůl, kečup, sójová omáčka podle chuti,

Pasta: 2 lžíce meruňkového džemu, 1/2 lžička octa (dobře umíchat, nevařit)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu vykucháme, uvnitř potřeme směsí zázvoru, mletého badyánu a soli. Pak několikrát přelijeme kachnu vařící vodou, potřeme pastou i na povrchu a necháme dobře vyschnout dvě až tři hodiny. Opékáme na rožni nebo na roštu na dřevěném uhlí (popřípadě i v troubě).

www.tacos.cz Připravíme tenké placičky z těsta z hladké mouky a z horké vody, které opečeme na plotně a necháme změknout navrstvené na sobě. Z kachny okrájíme na menší kousky všechno maso. Placičku položíme na dlaň, na ni dáme několik kousků masa, nakrájený kousek pórku nebo okurky, trochu kečupu, v němž jsme rozmíchali pár kapek sójové omáčky, zavineme a jíme jako omeletu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2888x    verze pro tisk

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet