cpt. Cook
 

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pekingská kachna (singapurská úprava)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 tučnější kachna, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého badyánu, sůl, kečup, sójová omáčka podle chuti,

Pasta: 2 lžíce meruňkového džemu, 1/2 lžička octa (dobře umíchat, nevařit)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu vykucháme, uvnitř potřeme směsí zázvoru, mletého badyánu a soli. Pak několikrát přelijeme kachnu vařící vodou, potřeme pastou i na povrchu a necháme dobře vyschnout dvě až tři hodiny. Opékáme na rožni nebo na roštu na dřevěném uhlí (popřípadě i v troubě).

www.tacos.cz Připravíme tenké placičky z těsta z hladké mouky a z horké vody, které opečeme na plotně a necháme změknout navrstvené na sobě. Z kachny okrájíme na menší kousky všechno maso. Placičku položíme na dlaň, na ni dáme několik kousků masa, nakrájený kousek pórku nebo okurky, trochu kečupu, v němž jsme rozmíchali pár kapek sójové omáčky, zavineme a jíme jako omeletu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3209x    verze pro tisk

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet