cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná tykev (ďurgeta) II.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  tykev, 3  housky, mléko, 2  vejce, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička estragonu, 15 dkg másla, 4 dkg strouhaného tvrdého sýra, 2 dl smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší, štíhlejší tykev (po případě ďurgetu) oloupáme, rozkrojíme napůl, vnitřek vydlabeme a naplníme touto nádivkou: housky namočené v mléce smícháme s vajíčky, máslem, na drobno pokrájenými dušenými houbami, potřebným množstvím soli, trochou pepře a sekaným estragonem. Naplněnou tykev vložíme do pekáče, pokapeme dalším máslem a posypeme strouhaným sýrem, polijeme smetanou a pečeme v troubě 25-30 minut.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1271x    verze pro tisk

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky