cpt. Cook
 

Jemná bramborová kaše

Krémová bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím

Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Kyprý bramborový sníh

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Mrkvičky

Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví

Obalované brambory

Opečené brambory

Paprikové brambory

Pařížské brambory

Paštičky z bramborového těsta

Patate gratinate al latte
(Gratinované brambory v mléce)

Pečené bramborové klínky s parmazanánem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Placky z bramborové kaše a sýra

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, sůl, 1/4 l mléka, 15 dkg tvrdého sýra, 2  žloutky, 2  bílky na obalení, 1/2  žloutek, hladká mouka, strouhanka, ztužený pokrmový tuk nebo sádlo na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oškrábané, na větší kostky nakrájené brambory zalijeme vroucí osolenou vodou, a když jsou měkké, ocedíme. Dobře je rozšťoucháme, přidáváme postupně teplé mléko a strouhaný sýr. Zpracujeme na hladkou kaši, do které přidáme žloutky, a necháme ji vychladnout. Lžící sázíme do rozehřátého tuku bochánky, které předem obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Placičky smažíme po obou stranách a podáváme je k masu či k zelenině.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2971x    verze pro tisk

Provensálské brambory