cpt. Cook
 

Jemná bramborová kaše

Krémová bramborová kaše

Krokety

Krokety se zelím

Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Kyprý bramborový sníh

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Mrkvičky

Mrkvičky z bramborového těsta s mrkví

Obalované brambory

Opečené brambory

Paprikové brambory

Pařížské brambory

Paštičky z bramborového těsta

Patate gratinate al latte
(Gratinované brambory v mléce)

Pečené bramborové klínky s parmazanánem

Placky z bramborové kaše a sýra

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Provensálské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, 15 dkg oleje, 3 stroužky česneku, mletý pepř, bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupáme a nakrájíme na plátky. V kastrole na oleji zpěníme utřený nebo prolisovaný česnek, osolíme a opepříme a brambory za stálého míchání osmahneme. Podáváme sypané jemně nasekanou bazalkou jako přílohu k vaječným omeletám se zeleninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2100x    verze pro tisk