cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Indonésie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skopová korma

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopové kýty, 1/2 lžička fenyklu, 1/2 lžička koriandru, 1/2 lžička římského kmínu, 1/2 lžička celého pepře, kardamom (semena ze 3 tobolek malabarského kardamomu), 1/2 lžička máku, 1/2 lžička zázvoru, 2  cibule, 1/2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté skořice, 8  hřebíčků, 3  badyány (cípky), 1/2 hlávka česneku, 3 listy citronely (nebo strouhaná citrónová kůra), 1/2 lžička soli, 3 dl mléka, 1/2 lžíce strouhaného kokosu, 2  brambory
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fenykl, koriandr, římský kmín, kardamom, pepř, mák a zázvor jemně umeleme. Promícháme dobře s polovinou drobně nakrájené cibule a ve směsi obalíme skopové maso nakrájené na kostky o velikosti sousta. Necháme odležet.

www.tacos.cz Mletou skořici s hřebíčkem a badyánem opečeme krátce na oleji. Přidáme zbylou pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, citronelu a osmahneme, až cibule zezlatoví. Pak přidáme maso obalené kořením a opečeme ze všech stran. Zalijeme mlékem s kokosem, osolíme a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Potom přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo moučnými plackami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1683x    verze pro tisk

Skopová kotleta po japonsku