cpt. Cook
 

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Indonésie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skopová korma

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopové kýty, 1/2 lžička fenyklu, 1/2 lžička koriandru, 1/2 lžička římského kmínu, 1/2 lžička celého pepře, kardamom (semena ze 3 tobolek malabarského kardamomu), 1/2 lžička máku, 1/2 lžička zázvoru, 2  cibule, 1/2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté skořice, 8  hřebíčků, 3  badyány (cípky), 1/2 hlávka česneku, 3 listy citronely (nebo strouhaná citrónová kůra), 1/2 lžička soli, 3 dl mléka, 1/2 lžíce strouhaného kokosu, 2  brambory
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fenykl, koriandr, římský kmín, kardamom, pepř, mák a zázvor jemně umeleme. Promícháme dobře s polovinou drobně nakrájené cibule a ve směsi obalíme skopové maso nakrájené na kostky o velikosti sousta. Necháme odležet.

www.tacos.cz Mletou skořici s hřebíčkem a badyánem opečeme krátce na oleji. Přidáme zbylou pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, citronelu a osmahneme, až cibule zezlatoví. Pak přidáme maso obalené kořením a opečeme ze všech stran. Zalijeme mlékem s kokosem, osolíme a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Potom přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo moučnými plackami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2235x    verze pro tisk