cpt. Cook
 

Indonésie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skopová korma

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopové kýty, 1/2 lžička fenyklu, 1/2 lžička koriandru, 1/2 lžička římského kmínu, 1/2 lžička celého pepře, kardamom (semena ze 3 tobolek malabarského kardamomu), 1/2 lžička máku, 1/2 lžička zázvoru, 2  cibule, 1/2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté skořice, 8  hřebíčků, 3  badyány (cípky), 1/2 hlávka česneku, 3 listy citronely (nebo strouhaná citrónová kůra), 1/2 lžička soli, 3 dl mléka, 1/2 lžíce strouhaného kokosu, 2  brambory
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fenykl, koriandr, římský kmín, kardamom, pepř, mák a zázvor jemně umeleme. Promícháme dobře s polovinou drobně nakrájené cibule a ve směsi obalíme skopové maso nakrájené na kostky o velikosti sousta. Necháme odležet.

www.tacos.cz Mletou skořici s hřebíčkem a badyánem opečeme krátce na oleji. Přidáme zbylou pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, citronelu a osmahneme, až cibule zezlatoví. Pak přidáme maso obalené kořením a opečeme ze všech stran. Zalijeme mlékem s kokosem, osolíme a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Potom přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo moučnými plackami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2334x    verze pro tisk

Skopová kotleta po japonsku

Skopová kýta na kmíně

Skopová kýta na rožni

Skopová kýta naložená

Skopová kýta po australsku

Skopová kýta po valašsku

Skopová kýta špikovaná česnekem

Skopová pečeně po azerbajdžánsku

Skopová žebírka à la Nelson

Skopová žebírka na roštu

Skopová žebírka s paprikami

Skopová žebírka zapečená

Skopové hrudí rolované

Skopové karbanátky

Skopové maso - gyros

Skopové maso na majoránce

Skopové maso New Orleans

Skopové maso pečené s kořením

Skopové maso po indonésku