cpt. Cook
 

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Srbsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ražniči

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg vepřového masa, 30 dkg jehněčí plece, 10 dkg slaniny prorostlé bez kůže, 1/2  zelená paprika, 1/2  červená paprika, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky o hraně asi 2 cm. Slaninu nakrájejte na tenké plátky. Předehřejte elektrický gril nebo roztopte gril na dřevěné uhlí. Omyjte paprikové lusky, rozkrojte je na polovice a vykrojte semena, přepážky a stopky. Papriky nakrájejte na čtverečky stejně velké jako kousky masa. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na osminky a rozdělte na jednotlivé vrstvy.

www.tacos.cz Maso, slaninu, cibuli a papriku střídavě napichujte na rožně (grilovací jehly), počítejte po dvou rožních na porci. Oloupejte česnek, protlačte ho lisem, smíchejte s olejem a potřete jím maso na rožních. Vše osolte, opepřete, vložte na gril a při střední teplotě 15-20 minut grilujte, anebo smažte na oleji v pánvi za střední teploty. Rožně i maso v pánvi často obracejte.

www.tacos.cz Příloha: srbský kaviár (srpski ajvar)

vloženo 29.06.2007    zobrazeno 2428x    verze pro tisk

Ražniči na grilu

Skopová korma