cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Srbsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ražniči

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg vepřového masa, 30 dkg jehněčí plece, 10 dkg slaniny prorostlé bez kůže, 1/2  zelená paprika, 1/2  červená paprika, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky o hraně asi 2 cm. Slaninu nakrájejte na tenké plátky. Předehřejte elektrický gril nebo roztopte gril na dřevěné uhlí. Omyjte paprikové lusky, rozkrojte je na polovice a vykrojte semena, přepážky a stopky. Papriky nakrájejte na čtverečky stejně velké jako kousky masa. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na osminky a rozdělte na jednotlivé vrstvy.

www.tacos.cz Maso, slaninu, cibuli a papriku střídavě napichujte na rožně (grilovací jehly), počítejte po dvou rožních na porci. Oloupejte česnek, protlačte ho lisem, smíchejte s olejem a potřete jím maso na rožních. Vše osolte, opepřete, vložte na gril a při střední teplotě 15-20 minut grilujte, anebo smažte na oleji v pánvi za střední teploty. Rožně i maso v pánvi často obracejte.

www.tacos.cz Příloha: srbský kaviár (srpski ajvar)

vloženo 29.06.2007    zobrazeno 1962x    verze pro tisk

Ražniči na grilu

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku