cpt. Cook
 

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku

Plněné karbanátky s mrkvovým krémem

Plněné tlapičky

Plněné zelné závitky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polpettone ai salumi

Sekaná se salámem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg mletého telecího masa, 10 dkg mortadelly, 10 dkg šunky, 15 dkg parmazánu, 2  vejce, 4 plátky chleba, 1/2  citrón chemicky neošetřený na kůru, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 svazek tymiánu, 1/2 sklenka mléka, 2 sklenky bílého vína, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z chleba odstraňte kůrku, namočte jej v mléce a vymačkejte. Oloupejte a nasekejte česnek. Bylinky umyjte a nakrájejte. Smíchejte připravené ingredience s masem, salámem a šunkou nakrájenými na kostičky, vejci, strouhaným parmezánem, citronovou kůrou a okořeňte strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Všechno zpracujte rukama po dobu několika minut, abyste získali směs co nejhomogennější.

www.tacos.cz Směs pak vytvarujte do tlusté šišky, zabalte ji do hliníkové fólie a konce uzavřete jako na bonbónu. Položte to na nepřilnavou pánev, přilejte na dno víno a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut.

www.tacos.cz Odstraňte hliníkovou fólii ze sekané a tu vložte zpět do pánve. Je-li to nutné, zřeďte omáčku trochou horké vody a pokračujte v pečení v troubě dalších 20 minut, několikrát maso otočte, aby bylo rovnoměrně zlaté. Podávejte teplé nebo studené. A pokud chcete, doplňte brokolicovými růžičkami restovanými na oleji, česneku a chilli.

vloženo 18.02.2021    zobrazeno 503x    verze pro tisk

Polpety z mletého masa v sýrovém krému

Přírodní řízek z mletého masa

Rifreddo alla bolognese
(Sekaná po boloňsku)

Rolovaná lahůdková sekaná

Rustikální vepřová terina se sušeným ovocem
(Terrina rustica di maiale e frutta secca)

Řecká plněná sekaná s tzatziki

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)