cpt. Cook
 

Pikantní mrkev

Pór zapečený

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pórek dušený s bramborami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 silnějších pórků, 2 lžíce másla, sůl, 3 středně velké brambory, 1/2 lžíce hladké mouky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Volné listy pórku a kořínky odstraníme, pórek podélně rozkrojíme, abychom dobře odstranili zem mezi listy. Pak jej příčně nakrájíme na úzké proužky, vložíme na polovinu rozehřátého másla a dusíme asi 5 minut bez podlévání. Přidáme na malé kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme usekanou petrželku a dusíme přiklopené do měkka.

www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem nebo vodou a vymícháme do hladka. Povrch sypeme čerstvě usekanou petrželkou.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k minutkám z hovězího masa, k vařenému hovězímu masu.

www.tacos.cz Poznámka: Dušený pórek můžeme podat též bez zahuštění jíškou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1909x    verze pro tisk

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

Salát z červeného zelí

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Zapečené fazolky

Zelenina dušená teplá

Zeleninový guláš