Salát z červeného zelí [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Papriky dušené s mrkví

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Pečené sladkokyselé cibule
(Oignons rôtis à l'aigre-douce)

Pikantní mrkev

Pór zapečený

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z červeného zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg červeného zelí, 1/2 lžíce oleje, 2 lžíce červeného vína nebo octa, 1/2 lžíce moučkového cukru, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červené zelí nakrájíme na nudličky, ponoříme do malého množství horké osolené vody asi na dvě minuty, ocedíme a necháme okapat. Zelí zfialoví, ale po okyselení nabude salát opět červené barvy. Dáme do mísy, přisolíme, opepříme, přidáme víno nebo ocet, cukr a olej. Vše promícháme, necháme odležet a podáváme ke zvěřině, ale i ke kuřeti upravenému jako bažant. Kdo rád, může nakonec vmíchat podle chuti do zelí trochu jemně nakrájené cibulky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2241x    verze pro tisk

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)