cpt. Cook
 

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Pečené sladkokyselé cibule
(Oignons rôtis à l'aigre-douce)

Pikantní mrkev

Pór zapečený

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z červeného zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg červeného zelí, 1/2 lžíce oleje, 2 lžíce červeného vína nebo octa, 1/2 lžíce moučkového cukru, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červené zelí nakrájíme na nudličky, ponoříme do malého množství horké osolené vody asi na dvě minuty, ocedíme a necháme okapat. Zelí zfialoví, ale po okyselení nabude salát opět červené barvy. Dáme do mísy, přisolíme, opepříme, přidáme víno nebo ocet, cukr a olej. Vše promícháme, necháme odležet a podáváme ke zvěřině, ale i ke kuřeti upravenému jako bažant. Kdo rád, může nakonec vmíchat podle chuti do zelí trochu jemně nakrájené cibulky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1957x    verze pro tisk

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)

Topinamburový gratin s brambory
(Gratin de topinambours et pommes de terre)

Zapečené fazolky