Cipollotti in agrodolce al caramello recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Větší cibule rozřízněte napůl, menší nechte celé.
www.tacos.cz V prostorném hrnci smíchejte cukr, med, ocet, zrnka pepře a bobkové listy ve vodě. Dejte na střední až vysoký plamen a přiveďte k varu, pozor, aby nevykypěla. Pokud se tvoří pěna, odebírejte ji jako při vaření vývaru. Marinádu udržujte v teple.
www.tacos.cz Ve druhé menší pánvičce pomalu zahřívejte zbytek cukru, dbejte na to, aby byla vrstva spíše tenká kvůli rovnoměrnému rozložení tepla. Jakmile se rozpustí a zhnědne, okamžitě ho ve tenkém proudu vlévejte do vařící marinády - pozor na páru, promíchejte a pak zalijte cibulky. Nechte marinovat, dokud nedosáhnou pokojové teploty, nejméně 2 hodiny.
www.tacos.cz Tyto cibulky můžete podávat jako přílohu ke smažené zelenině, k teplým i studeným masům (pečeně, vařené maso) nebo ke slaným sýrovým koláčům.