cpt. Cook
 

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Pečené sladkokyselé cibule
(Oignons rôtis à l'aigre-douce)

Pikantní mrkev

Pór zapečený

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Růžičková kapusta zadělávaná

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg růžičkové kapusty, 6 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 dl mléka, 1/2  žloutek, sůl, zelená petrželka, muškátový květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji trochu vodou nebo polévkou a na kraji plotny nebo při mírném plameni ji vaříme pomalým varem. Očištěné kapustičky vaříme asi 10 - 15 minut ve slané vodě (vkládáme do vařící), aby zůstaly celé, nerozvařené. Ocedíme a vložíme do připravené omáčky. Zhoustla-li omáčka při vaření, zředíme ji vodou z kapusty. Jinak tuto vodu vždy použijeme jako základ omáčky nebo polévky, jsou v ní vyluhovány cenné živiny. Kapustičky trochu v omáčce podusíme a omáčku zjemníme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutek. Pak již nesmíme vařit. Podle chuti okořeníme špetkou muškátového květu a sypeme petrželkou. Podáváme jako příkrm k masu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3041x    verze pro tisk

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

Salát z červeného zelí

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)

Topinamburový gratin s brambory
(Gratin de topinambours et pommes de terre)

Zapečené fazolky