cpt. Cook
 

Roštěnky na paprice se smetanou

Roštěnky na smetaně s kapary

Roštěnky s bílým vínem a smetanou (minutka)

Roštěnky s pepřovou omáčkou

Roštěnky s rajčatovou šťávou

Roštěnky s tykví a se šunkou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky v zelenině

Rýnská hovězí pečeně

Rýnské hovězí závitky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Řezy ze svíčkové

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, 6 dkg vepřového sádla, 2 dkg másla, 1/8 l vývaru (z hovězího masa nebo kostky masoxu)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z očištěné a odblaněné svíčkové nakrájíme přes vlákno řezy asi 1 cm silné. Lehce je dlaní naklepeme, osolíme, opepříme, ze stran rukama shrneme do původního tvaru a na rozehřátém sádle na každé straně asi 3/4 minuty, tj. napolo, pečeme. Pečení smí trvat celkem 1 a 1/2, nejvýše 2 minuty. Upečené řezy přendáme na horký talíř, z pánve odlijeme sádlo, ke zbylé šťávě, která je většinou připečená na dně pánve, přilijeme vývar, zjemníme máslem, osolíme a krátce povaříme. Upečené řezy upravíme na mísu, připravenou šťávou přelijeme a podáváme se smaženými bramborovými hranolky a salátem ze syrové zeleniny.

www.tacos.cz (Vilém Vrabec)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1719x    verze pro tisk

Řezy ze svíčkové po béarnaisku

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Salpicon

Saltimbocca - Skočdohubky

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Sjomansbiff