cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Švédsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sjomansbiff

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  20 dkg zadního hovězího, 30 dkg brambor, 4 dkg másla, 7 dkg cibule, sůl, mletý bílý pepř, hovězí vývar - podle potřeby, zelená petrželka, sherry
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dva menší plátky masa z hovězí kýty na jednu porci o síle asi 1-1,5 cm se lehce naklepou. Oloupané brambory se nakrájejí na silnější plátky. Na másle se osmahne drobně krájená cibule, na ni se vloží naklepané, osolené a opepřené plátky masa a opečou se s cibulí do zlatova. Na maso se položí plátky brambor a vše se zalije mírně osoleným vývarem z hovězího masa (místo vývaru lze použít vodu - v tom případě je nutno brambory přisolit). Směs se přikryje poklicí a pomalu dusí asi 1 - 1,5 hodiny, až je maso měkké (obsah se nemíchá, aby plátky brambor zůstaly celé). Hotový pokrm se posype sekanou zelenou petrželí a podává se v nádobě, ve které se připravoval. Před kancem dušení je možno přidat trochu polosuchého šery.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1686x    verze pro tisk

Smažené hovězí se zelenými paprikami a hráškem

Soljanka po gruzínsku

Soljanka po gruzínsku

Soljanka ze svíčkové

Srbské filé Djulbastia

Staročeská roštěná

Staročeské roštěnky

Steak Aljaška

Steak Manila

Steak po francouzsku

Strážnická roštěná se šlehačkou

Strážnický divoký šíp

Stupavské roštěnky

Svíčková à la Napoleon

Svíčková na smetaně

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku