cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rolovaný roštěnec

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg roštěnce, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 1/2 menší cibule, 1/2 malá petržel, celer (stejné množství jako petržele), 3 zrnka nového koření, 15 zrnek celého pepře, 1/2 malý bobkový list, citrónová kůra, 1/2  citrónu, 1/2 lžička hladké mouky, 1/2 dl madeiry nebo červeného přírodního vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z roštěnce vcelku upravíme plát, naklepeme, posolíme, opepříme, srolujeme a ovážeme. Posolíme i povrch. Na másle zpěníme na plátky pokrájenou zeleninu a cibuli a maso na tomto základě po celém povrchu opečeme. Přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme strouhaný chléb a dusíme do měkka. Je-li šťáva řídká, přidáme lžičku mouky smíchané s máslem. Přilijeme víno a povaříme 5 minut. Šťávu mixujeme nebo procedíme. Přípravu zkrátíme, uděláme-li místo velké rolády po jedné rolované roštěnce na porci.

www.tacos.cz Příloha: noky, jemný knedlík, těstoviny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1574x    verze pro tisk

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy