cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnka na zázvoru

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg nízké roštěnek, 4  aromatické houby nebo sušené hřiby, 1.15 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce bramborové škrobové moučky, 1/2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry nebo bílého přírodního vína, 1/2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, olej na smažení, 1/2 lžíce usekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak je v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, odřízneme třeně. Klobouky nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na proužky. Zázvor oloupáme a usekáme. Cibuli a česnek také oloupáme a nadrobno usekáme. Z medu, poloviny sójové omáčky a vína nebo sherry umícháme s bramborovou moučkou marinádu. Nalejeme ji na maso. Promícháme a 15 minut marinujeme.

www.tacos.cz Na vroucím oleji usmažíme do růžova česnek a cibuli, přidáme maso, zázvor a hřiby. 2 minuty smažíme na prudším ohni za stálého míchání. Dolejeme zbylé víno a sójovou omáčku. Osolíme, opepříme. Ponecháme ještě 2 až 3 minuty na pánvi, aby omáčka zhoustla. Vložíme na misku, posypeme zelenou petrželkou a ihned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1779x    verze pro tisk

Roštěnky Esterházy