cpt. Cook
 

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnka na zázvoru

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg nízké roštěnek, 4  aromatické houby nebo sušené hřiby, 1.15 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce bramborové škrobové moučky, 1/2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry nebo bílého přírodního vína, 1/2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, olej na smažení, 1/2 lžíce usekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak je v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, odřízneme třeně. Klobouky nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na proužky. Zázvor oloupáme a usekáme. Cibuli a česnek také oloupáme a nadrobno usekáme. Z medu, poloviny sójové omáčky a vína nebo sherry umícháme s bramborovou moučkou marinádu. Nalejeme ji na maso. Promícháme a 15 minut marinujeme.

www.tacos.cz Na vroucím oleji usmažíme do růžova česnek a cibuli, přidáme maso, zázvor a hřiby. 2 minuty smažíme na prudším ohni za stálého míchání. Dolejeme zbylé víno a sójovou omáčku. Osolíme, opepříme. Ponecháme ještě 2 až 3 minuty na pánvi, aby omáčka zhoustla. Vložíme na misku, posypeme zelenou petrželkou a ihned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2606x    verze pro tisk

Roštěnky Esterházy

Roštěnky na paprice se smetanou

Roštěnky na smetaně s kapary

Roštěnky s bílým vínem a smetanou (minutka)

Roštěnky s pepřovou omáčkou

Roštěnky s rajčatovou šťávou

Roštěnky s tykví a se šunkou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky v zelenině

Rýnská hovězí pečeně

Rýnské hovězí závitky

Řezy ze svíčkové

Řezy ze svíčkové po béarnaisku

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Salpicon

Saltimbocca - Skočdohubky