cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rostbíf obložený zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg roštěnce, 12 dkg vepřového sádla, sůl, 1/2 lžička hladké mouky, mletý pepř, mletá paprika, worcestrová omáčka, 20 dkg zeleného hrášku, 30 dkg karotky, 1/2  květák, 20 dkg fazolových lusků, 10 dkg másla, 10 dkg strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odleželý, vyzrálý hovězí roštěnec (šus) zbavíme blan, tuk na povrchu nařežeme na čtverečky, aby se maso při pečení nekroutilo. Maso nasolíme, okořeníme a necháme asi hodinu odležet. Na polovině tuku opečeme maso na pánvi ze všech stran (asi 10 minut), pak je vložíme do pekáče, přidáme ještě i druhou polovinu tuku a za občasného podlévání pečeme asi 25 - 30 minut. Povrch stále vlažíme vypečenou šťávou a potíráme tukem. Maso zůstane uvnitř růžové. Že je maso propečené, zjistíme vpíchnutím párátka nebo špejle do masa. Maso je propečené, nevytéká-li už krvavá šťáva. Propečené maso vyjmeme, dáme na teplo a šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme mouku, po osmahnutí podlijeme a provaříme.

www.tacos.cz Do středu mísy dáme na plátky krájený rostbíf, obložíme ho vařenou zeleninou, kterou jen posypeme strouhankou a pokropíme máslem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1574x    verze pro tisk

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy