cpt. Cook
 

Plněná hovězí pečeně

Plněná pečeně ze svíčkové

Plněné hovězí plátky

Plněné roštěnky

Podroušené hovězí maso

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěná na česneku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg roštěnek, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 dl piva, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamových semínek, 1/2 lžíce krystalového cukru, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce studené vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do masa vykrojíme ostrým nožem zářezy, do nichž vložíme plátky česneku. Připravené maso dáme do hluboké misky. Smícháme pivo, olej, sůl a pepř a vzniklou směs nalijeme na maso. Mísu přikryjeme a necháme v lednici marinovat přes noc. Maso vyndáme z mísy a položíme na pekáč. Do marinády přidáme sezamové semínko, cukr, sójovou omáčku a zázvor. Dobře promícháme a směsí důkladně maso potřeme. Pečeme odkryté v troubě asi 3 hodiny, občas maso pomažeme omáčkou. Hotové maso vyndáme z pekáče, do omáčky vmícháme Solamyl rozpuštěný ve studené vodě, krátce povaříme až se omáčka zahustí a nalijeme ji na maso.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2822x    verze pro tisk

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři