cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěná na česneku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg roštěnek, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 dl piva, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamových semínek, 1/2 lžíce krystalového cukru, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce studené vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do masa vykrojíme ostrým nožem zářezy, do nichž vložíme plátky česneku. Připravené maso dáme do hluboké misky. Smícháme pivo, olej, sůl a pepř a vzniklou směs nalijeme na maso. Mísu přikryjeme a necháme v lednici marinovat přes noc. Maso vyndáme z mísy a položíme na pekáč. Do marinády přidáme sezamové semínko, cukr, sójovou omáčku a zázvor. Dobře promícháme a směsí důkladně maso potřeme. Pečeme odkryté v troubě asi 3 hodiny, občas maso pomažeme omáčkou. Hotové maso vyndáme z pekáče, do omáčky vmícháme Solamyl rozpuštěný ve studené vodě, krátce povaříme až se omáčka zahustí a nalijeme ji na maso.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2150x    verze pro tisk

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

Roštěnka na skalický způsob

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy