cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnka na skalický způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg roštěnek, 6 dkg oleje, 6 dkg kořenové zeleniny, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1/2 dl skalického červeného vína, citrón, nové koření, hřebíček, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěné, umyté, čistou utěrkou osušené maso odblaníme, nakrájíme na 150 g roštěnky, naklepeme, okrajové blány krátce nařežeme, osolíme, okořeníme a po obou stranách rychle opečeme na dobře zahřátém tuku do zlatova. Na tuku po opékání upražíme cukr, zpěníme na kolečka pokrájenou cibulku, přidáme na tenká kolečka pokrájenou zeleninu, citrónovou kůru, nové koření, hřebíčky. Potom přidáme opečené roštěnky, podlejeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Měkké roštěnky vybereme ze šťávy, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme přesátou moukou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou a vaříme přibližně 20 minut. Před dohotovením dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Hotovou omáčku prolisujeme přes husté síto na připravené měkké roštěnky, krátce povaříme a nakonec zjemníme skalickým červeným vínem.

www.tacos.cz Příloha: dušená rýže nebo na různé způsoby připravené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2112x    verze pro tisk

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy

Roštěnky na paprice se smetanou

Roštěnky na smetaně s kapary

Roštěnky s bílým vínem a smetanou (minutka)

Roštěnky s pepřovou omáčkou

Roštěnky s rajčatovou šťávou

Roštěnky s tykví a se šunkou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky v zelenině

Rýnská hovězí pečeně

Rýnské hovězí závitky

Řezy ze svíčkové

Řezy ze svíčkové po béarnaisku

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Salpicon

Saltimbocca - Skočdohubky

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)