cpt. Cook
 

Portugalské hovězí maso

Pot-au-feu
(Masový hrnec)

Prachatické maso se žampióny

Pravé holandské bifteky

Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí roláda

Pražský guláš

Primátorské roštěnky

Rolovaná hovězí pečeně

Rolovaný roštěnec

Rostbíf obložený zeleninou

Rostbíf s bylinkami

Roštěná na česneku

Roštěná na víně

Roštěná na zeleném pepři

Roštěná se šunkovými kornoutky

Roštěnec na roštu obložený

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnka na skalický způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg roštěnek, 6 dkg oleje, 6 dkg kořenové zeleniny, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1/2 dl skalického červeného vína, citrón, nové koření, hřebíček, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěné, umyté, čistou utěrkou osušené maso odblaníme, nakrájíme na 150 g roštěnky, naklepeme, okrajové blány krátce nařežeme, osolíme, okořeníme a po obou stranách rychle opečeme na dobře zahřátém tuku do zlatova. Na tuku po opékání upražíme cukr, zpěníme na kolečka pokrájenou cibulku, přidáme na tenká kolečka pokrájenou zeleninu, citrónovou kůru, nové koření, hřebíčky. Potom přidáme opečené roštěnky, podlejeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Měkké roštěnky vybereme ze šťávy, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme přesátou moukou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou a vaříme přibližně 20 minut. Před dohotovením dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Hotovou omáčku prolisujeme přes husté síto na připravené měkké roštěnky, krátce povaříme a nakonec zjemníme skalickým červeným vínem.

www.tacos.cz Příloha: dušená rýže nebo na různé způsoby připravené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1874x    verze pro tisk

Roštěnka na zázvoru

Roštěnky Esterházy