cpt. Cook
 

Roštěnky na paprice se smetanou

Roštěnky na smetaně s kapary

Roštěnky s bílým vínem a smetanou (minutka)

Roštěnky s pepřovou omáčkou

Roštěnky s rajčatovou šťávou

Roštěnky s tykví a se šunkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnky se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  15  roštěnek, 12.15 dkg másla, 1/2 l smetany, 1/2 lžička hladké mouky, 1.3 dl bílého vína, 20  kaparů, 15  mrkví, 1/2  celer, 3  cibule, 2  petržele, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Posolené roštěnky nejprve prudce opečeme na polovině másla a pak zalité vínem dusíme do měkka, asi dvě hodiny.

www.tacos.cz Mezitím nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a dusíme na druhé půlce másla, na mírném ohni, do měkka. Osolíme.

www.tacos.cz Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme nasekané kapary, pepř a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Roštěnky rozložíme na teplou mísu, na každý plátek masa dáme kupičku zeleniny a maso polijeme omáčkou. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku, stejně jako zbylou zeleninu, aby si mohl každý podle chuti přidat.

www.tacos.cz Příloha: nočky nebo rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1430x    verze pro tisk

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky v zelenině

Rýnská hovězí pečeně

Rýnské hovězí závitky

Řezy ze svíčkové

Řezy ze svíčkové po béarnaisku

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Salpicon

Saltimbocca - Skočdohubky

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Sjomansbiff