cpt. Cook
 

Roštěnky na paprice se smetanou

Roštěnky na smetaně s kapary

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Roštěnky s bílým vínem a smetanou (minutka)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  roštěnky, 1.15 lžíce másla, 1/2 lžička hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, 3 lžíce smetany, 2 zrnka celého pepře, 1/2 zrnko nového koření, 1/2  bobkového listu, 1/2 zrnko jalovce,  špetka tymiánu, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si asi 1/16 l odvaru koření na podlévání. Roštěnky naklepeme, okraje odkrojíme a osolíme. Na rozpáleném másle je na každé straně 3 minuty opečeme, přendáme do horkého kastrolu a uchováme nad párou horké. Zbylé máslo zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme procezeným kořeněným vývarem a krátce povaříme. Šťávu ode dna uvolníme, aby se provařila. Přilijeme smetanu, víno a povaříme na správně hustou šťávu. Vložíme roštěnky k prohřátí a hned odstavíme z ohně.

www.tacos.cz Příloha: rýže, spagety sypané strouhankou, saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1854x    verze pro tisk

Roštěnky s pepřovou omáčkou

Roštěnky s rajčatovou šťávou

Roštěnky s tykví a se šunkou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky v zelenině

Rýnská hovězí pečeně

Rýnské hovězí závitky

Řezy ze svíčkové

Řezy ze svíčkové po béarnaisku

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Salpicon

Saltimbocca - Skočdohubky

Sauté de boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí soté po burgundsku)

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Selský hrnec

Sjomansbiff